top of page

CHEROKEE

XLR Entertainment Group

Cherokee on Percussion 

 

De bekende percussionist Cherokee zit inmiddels alweer zo'n 30 jaar in het vak.  Ooit begonnen op de klarinet ontwikkelde hij zich via de saxofoon, (bas)gitaar en toetsen tot een internationaal top-percussionist. Sinds het eerste echte optreden op 11 jarige leeftijd volgde een indrukwekkende reeks in talrijke bands, acts, musicals, theater- en studioproducties. 

Als freelancer toerde Cherokee vanaf de zeventiger jaren met vele bands en artiesten.  Naast de café’s, clubs, zalen en stadions is er dan ook bijna geen theater, schouwburg of studio waar hij niet heeft gespeeld.

Het is daarom niet verrassend dat ook de overstap naar de house & dance scene, na 25 jaar, uiterst succesvol is verlopen. Cherokee’s gebundelde internationale ervaringen van muzikant, DJ en producer zorgen ervoor dat er een perfecte synergie ontstaat met de DJ. 

Door de live toevoeging van akoestische en elektronische percussie krijgen de tracks een extra dimensie, die niet alleen hoorbaar en zichtbaar, maar zelfs voelbaar is en de muzikale beleving naar een hoger niveau tilt.

 

Cherokee & XLR hebben zich inmiddels ontwikkeld tot een bijzonder sterk duo, dat niet voor niets zeer veel gevraagd is. En wanneer Saxotone ook aanschuift, ontstaat een bijzonder en zeer veelzijdig trio, dat menigeen op de dansvloer in extase heeft weten te brengen.

 

Cherokee flankeert in deze DJ XLR op wel zeer regelmatige basis.

bottom of page