MEDIA

ARTISTS

Live acts

Bands

DJ's

DJ XLR

Alias Mr Congaman

Schud je haren los en laat je bevangen door het XLR Groove-virus... Want een ieder raakt besmet door de uiterst aanstekelijke swingmix van Beach Lounge, Jazzy Grooves, Funky Soul, Latin, Bossa, Dance Classics & Deep House into XLR’s Club Experience, welke wordt gecombineerd met een enorme dosis energie en uitstraling op het podium. De combinatie DJ XLR en zijn Live Percussion en/of Sax is in deze een zeer veel gevraagd handelsmerk geworden. En dat alles in combinatie met top artiesten, hetgeen borg staat voor een bijzonder ritmische en afwisselende muziekstijl, die sterk leunt op het staccato samenspel tussen afro latin percussie, baslijnen en blaasinstrumenten. XLR is een veel gevraagd artiest en kent vele prominente venues.

Rayn & The Flavors of Soul

Rayn & the Flavors of Soul is een formatie die een breed scala aan muziek stijlen ten gehore brengt.

 

Door de unieke stemkleur van Rayn wordt iedereen meegesleurd in de muzikale trip die deze band ten gehore brengt. 

 

Het repertoire varieert van covers en eigen nummers van Rayn.

 

De band bestaat in de basis uit Rayn op vocals en keys, en Arvind "Slapdash" D op backing vocals en bass. Als band brengt Flavors of Soul een top drummer en gitarist mee om de avond tot een muzikaal hoogstandje te brengen.

 

De muzikale vibe zet doorgaans 'The Crowd' volledig aan met super swing grooves.

Bringing Brasil 2U

 

Kees brengt met zijn guitaar en vocals hartverwarmende Braziliaanse klanken ten tonele.

Met heerlijke akkoorden brengt hij zijn publiek in warme sferen inclusief zwoele kenmerkende Brasil geluiden.

Desgewenst kan het toneel worden uitgebreid met percussion, vocals en gastartiesten.​

Tevens doceert Kees met passie zijn kennis van Braziliaanse muziekleer.

Portugese World Music

Marco Santos, geboren in Pombal, Portugal, studeerde aan het conservatorium in Lissabon, Den Haag en Rotterdam. De drummer, percussionist en componist ziet zowel Nederland als Portugal als zijn thuisbasis en reist ondertussen de wereld over om op te treden en les te geven. Zijn liefde voor muziek, waaronder klassieke, jazz- en wereldmuziek, blijkt uit de vele projecten en samenwerkingen die Santos regelmatig aangaat en de gepassioneerde shows die hij, liefst omringd met zoveel mogelijk muzikale vrienden, live neerzet.

JEN MIN LAU

DJ with Soul

 

JEN MIN LAU alias JAZZ MIN LAU is een DJ die in de loop van de jaren zijn sporen reeds heeft verdiend.   Zijn draaistijl laat zich het best als eclectisch omschrijven met een accent op Funky Jazz, Nu-Soul, Soul, Funk, Brazilectro, Bossa Beats, Rare Grooves, Latin & Jazzy Lounge en voorts 50/60/70/80/90's en de recente hits.

 

Jen Min Lau is het beste op zijn plaats waar de gemiddelde leeftijd wat hoger ligt. Zijn Funky Eclectic Style is kenmerkend met een 'speciaaltjes' als platenkeuze. Jen is daarentegen geen beatmixer. Gewoon goede platen draaien vanaf CD's en lekker dansen.

Please reload

Saxotone on Sax

Saxotone (Toon Meijer) staat inmiddels geboekt als een zeer ervaren live saxofonist op het gebied van Lounge, Boogaloo, Soul, R&B, Jazz, Club & Tribal Sounds.  Sinds z’n jonge jaren, beïnvloed door saxofonisten als Sonny Rollins, Stanley Turrentine, King Curtis, Branford Marsalis, Lou Donaldson, weet hij menigeen te vermaken met heerlijke Lounge om het publiek vervolgens naar de dansvloer te bewegen.

Tegenwoordig is hij overal en nergens en ook vaak naast DJ XLR te vinden tijdens bijzonder enerverende live optredens.

We proudly (re-)present XLR's Native Groove Foundation...

Cherokee on Percussion

De bekende percussionist Cherokee zit inmiddels alweer zo'n 30 jaar in het vak.  Ooit begonnen op de klarinet ontwikkelde hij zich via de saxofoon, (bas)gitaar en toetsen tot een internationaal top-percussionist. Sinds het eerste echte optreden op 11 jarige leeftijd volgde een indrukwekkende reeks in talrijke bands, acts, musicals, theater- en studioproducties. 

Als freelancer toerde Cherokee vanaf de zeventiger jaren met vele bands en artiesten.  Naast de café’s, clubs, zalen en stadions is er dan ook bijna geen theater, schouwburg of studio waar hij niet heeft gespeeld.

Het is daarom niet verrassend dat ook de overstap naar de house & dance scene, na 25 jaar, uiterst succesvol is verlopen. Cherokee’s gebundelde internationale ervaringen als muzikant, DJ en producer zorgen ervoor dat er een perfecte synergie ontstaat met de DJ in spé.

Door de live toevoeging van akoestische en elektronische percussie krijgen de tracks een extra dimensie, die niet alleen hoorbaar en zichtbaar, maar zelfs voelbaar is en de muzikale beleving naar een hoger niveau tilt.

 

Cherokee & XLR hebben zich inmiddels ontwikkeld tot een bijzonder sterk duo, dat niet voor niets zeer veel gevraagd is. En wanneer Saxotone ook aanschuift, ontstaat een bijzonder en zeer veelzijdig trio, dat menigeen op de dansvloer in extase heeft weten te brengen.

 

We proudly (re-)present XLR's Native Groove Foundation...

Chazzy Green Saxofonist

Detroit born Charles  “Chazzy" Green,  initially received classical training in CLARINET and FLUTE. However, something deep inside beckoned to his spirit. Later he switched to ALTO and TENOR SAXOPHONES and began to explore blues, rock, jazz and fusion. He attended Howard University to study music.

 

Chazzy's musical influences included Sonny Stitt, Cannonball Adderley and Eddie Harris 
on saxophone, as well as Earth Wind and Fire , Kool and The Gang , Ohio Players and Jimi Hendrix.

 

Having established his rich musical past and armed with a #2 hit  (“I Just Can’t Control Myself”) as a member of the group Nature's Divine , Chazzy left Howard and headed for Los Angeles, where he started to work with Ray Parker Jr. and contributed in 1982 to the Golden hit “The Other Woman” and in 1984 to the Platinum hit “Ghostbusters”. 


He also performed in 1994 on the hit of Montell Jordan “This Is How We Do It” (Platinum), in 1998 DJ Quik “Rhythm-al-ism” (Gold) 
and in 1999 Macy Gray “On How Life is” (Multi-Platinum).

 

Chazzy Green is also a great entertainer. Whenever he will be on your stage, place is gonna be wild...

Howard Sie

Howard Sie laat zich het beste omschrijven als een bijzonder energieke en aanstekelijke saxofonist, die ervan houdt om 'the crowd' aan te zetten met vrije sax geluiden.

 

Geen script, gewoon lekker improviseren. Dat is niet voor velen weggelegd, maar voor Howard gewoon de standaard.

 

Zowel alt als sopraan staan op de menulijst en zijn inzetbaar voor lounge tot dance. Howard treedt ook regelmatig op met diverse bands, waaronder Paco Fernandez & Band (Cafe del Mar - Ibiza). 

 

In samenwerking met DJ XLR & Live Percussion staat er een stevige formatie op het podium, die borg staat voor veelzijdigheid met een wel zeer hoge avondvullende entertainment factor.

Please reload

Miss Marjorie - Zangeres

Biografie

Marjorie Lammerts is van jongst af aan opgegroeid in een uitermate muzikale familie. Naast familieleden als Ruth Jacott en Timeless bleef ook zij niet achter... Voorheen heeft Marjorie gezongen bij o.a. Total Touch, Johnny Logan, De Dijk, Lou Rawls, Mai Tai - The Gospel Train, Cascade, Ruth Jacott, Berget Lewis, Loving Angles, Lee Towers, Wim Koopmans, The Golden Earring, Candy Dulfer en vele anderen. In 2004 werd ze gevraagd om mee te doen aan de popgroep Mai-Tai en ook dat met groot succes. Ze halen de voorronde van het Song Festival inclusief diverse diverse clips en hit singles, naast een Nederlands album.

In 2008 besluit Marjorie om weer solo te gaan en zichzelf verder te ontwikkelen. Ze maakte onder de naam BYentl haar entree... en wederom met succes. BYentl scoorde vanaf haar start 22 top 10 Hits bij de iTunes top 100, 22 Top 40 Hits bij de Mega Charts, 13 Top 30 Hits in de Qmusic Top 30, behaalde 11 x Goud en 1 x Platina... Voorts diverse Top 40 Hits bij de Mega 40 in België, de Zwitserse Dance Charts, de Duitse Dance Charts en de Eurocharts. En ook zeer bekend in Frankrijk.

In 2015 mist ze toch weer iets en gaat verder als Miss Marjorie en bedenkt een concept met 4 backings en dans en is een unicum geworden. Een act met de bekende tracks Deeper Love, Disco Inferno, Respect, Streetlife, Mesmerize en vele meer...

Saxotone's Groove Mission

"the hottest Boogaloo band in town"

 

Wat is er lekkerder dan Verleid worden door Boogaloo, Souljazz en ouwe Rhythm & Blues door een vette tenorsax, een ronkend Hammond B3 orgel en een stevig stuwende ritme sectie bestaande uit gitaar, bas en drums.

 

Saxotones Groove Mission is een ultieme live band waar je bij wilt zijn, lekker om naar te kijken en onvermijdelijk om op te swingen. 

 

Na 10 seizoenen touren langs clubs en festivals in binnen en buitenland, presenteerde Saxotone (Toon Meijer) met z’n band Saxotones Groove Mission in 2013/2014 de jubileum CD , getiteld 

“Rave Up”. 

 

De geoliede Boogaloo-machine van The Groove Mission wordt voortgestuwd met nieuwe composities en onverwachte covers, die zo lekker in het gehoor liggen, dat het tijd werd om ze op te graven en Saxotone-proof te maken. Deze club fantastische muzikanten heeft ondertussen een aanstekelijke sound en energie ontwikkeld. Hun onmiskenbare drive brengt een opzwepende, broeierige swing voort die zo lekker is dat de verleiding soms te hevig is...

 

Saxotones Groove Mission garandeert een avond diep rakende 60′s soulmuziek, herkenbaar en toch avontuurlijk, virtuoos en puur, maar vooral swingend tot op het bot!

FREE SAX

Jazz is stoffige achtergrondmuziek? Zijn we het niet mee eens... Bij Free Sax vormen stevige en rauwe grooves de basis voor een optreden vol improvisatie.

 

Jazz is voor intellectuelen? Mwa, zijn we ook niet. Wel altijd in voor een feestje, om te dansen of te luisteren. Of beide.

 

Free Sax brengt swingende Jazzy Funky tunes ten gehore, zoals Chameleon, What's Up en Pick up the pieces...

 

Joost - Saxofone

Stephan - Trumpet

Frans - Gibson slaggitaar

Jeroen - Drums / Cajon

Erwin - Fender Bass

Please reload

  • Facebook App Icon
  • Twitter App Icon
  • YouTube Classic
  • SoundCloud App Icon
  • LinkedIn App Icon

XLR ENTERTAINMENT

KVK: 68648626 Den Haag

BTW: NL 1127.36.841 B02

© Copyright 2014